Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2012 14:46 - Гъби Рейши
Автор: greenmasterbg Категория: Други   
Прочетен: 1989 Коментари: 0 Гласове:
0



Подобряване на свойствата на гъби Рейши

Гъби Рейши се използва в традиционната китайска медицина в продължение на повече от четири хиляди години.

Научно латинско име - Ганодерма lucidum. Той се използва в научната литература: «ganos" означава светлина, «дермата» - кожата, и «lucidum» - брилянтен.

В различни части на света го познава като Рейши, Рейши гъби, Лин Ши Линг Sze, прахан лакирани гъба на безсмъртието, гъби на духовна сила, свещената гъба.

Терминът "Рейши" е най-често се използва в Япония. В древна Япония ", на Рейши Сеншу", известни като богинята на здравето, живота и вечната младост.

 
"Linchzhi" е китайската версия на името на гъбата. «Линг" означава подарък, «чи» - сила. С други думи, традиционен китайски името на този гъбички - "Linchzhi - буквално означава" дар на сила. "

Благодарение на неговите свойства Рейши се използва в:

    
заболявания на стомашно-чревния тракт (гастрит, язва, панкреатит, колит)
    
сърдечно-съдови заболявания (хипертония, аритмия, атеросклероза, предотвратяване на сърдечен удар и инсулт)
    
хормонални нарушения (захарен диабет)
    
инфекциозни заболявания
    
алергични заболявания
    
заболявания на дихателната система
    
имунодефицити
    
наложителна, лечение и профилактика на рак.

А. Рейши / Linchzhi, - гъба на вечната младост

В процеса на застаряването на промени, много биологични реакции. Това гъбички предпазва от стареене, като geroprotectors. Geroprotector - съединения, които инхибират процеса на стареене, всеки дегенерация на клетки, органи и тъкани.

Geroprotector обикновено включват: мулти-витамини, микро и макро елементи, аминокиселини, антиоксиданти, анти-депресанти, antihypoxic агенти. Всички тези биологично активни компоненти в гъбата Рейши, който се препоръчва за защита против стареене.
Забавяне процеса на стареене, Рейши гъби

    
помага за елиминирането на свободните радикали;
    
активира кръвообращението;
    
регулира нивото на течност в клетките;
    
ускорява репродуктивни клетки;
    
елиминира пигментация.

Две. Рейши - килер антиоксиданти!

Всяка стъпка е придружена от съвременните хора, усъвършенствани окислително увреждане на клетките. Те водят до развитието на патологични процеси: ускорено стареене, разширяване на зоната на тъканна некроза (инфаркти, инсулти, тромбоза и др.), Ускорява развитието на гангрена, формирана хронични форми на заболяването, имунна недостатъчност, депресия и др.

Оксидативен увреждане на клетките (оксидативен стрес) увеличава рязко с радиация наранявания, стареене и развитието на тумори при всички заболявания, с тежки умствени и физически стрес, стрес psychoemotional сфера.

Химически вещества, които блокират подобрени реакции на окисление се наричат ​​антиоксиданти. Повечето от антиоксиданти в организма не се синтезира, т.е., те са незаменими вещества, следователно трябва непрекъснато през целия живот, да се поеме от консумация на плодове и зеленчуци.

Антиоксидантите не се натрупват и не може да "спаси за бъдещето", и трябва да бъде въведена от външната страна, с храна, така че естествената антиоксидантна система са пряко свързани с неговата диета.

Биологично активни вещества, съдържащи се в Рейши, са мощни антиоксиданти. Когато получите Рейши повишава активността на собствената си система за антиоксидант.

Рейши е целесъобразно да се въведе в диетата в остра и хронична лъчева болест. Механизмът на неговото развитие - това е унищожаването на всички органи, тъкани, клетки, окислителни реакции, предизвикани от йонизиращи лъчения. Основният инструмент за тези пациенти са мощни антиоксиданти.

Антиоксидантни свойства на Рейши / Linchzhi до голяма степен определя подчертано положителен ефект върху здравето на тялото и болни хора, както и положителни козметични ефекти.
3.reyshi регулира дейността на нервната система

Рейши е традиционно се използва в медицината за лечение на безсъние Изток, като средство за нормализиране на ритъма сън-събуждане.

Клиничните проучвания показват, че Рейши улеснява влизането в т. нар. "бавна" фаза на съня, който се характеризира с обща релаксация и емисиите на алфа-мозъчни вълни. Той е в тази фаза човек минава през портите на подсъзнанието.

Днес в Китай, Рейши се препоръчва за разнообразие от психични заболявания и нерви. Най-често тя се използва за мускулна релаксация, лечение на болката, премахване на симптомите на депресия.

В допълнение, Рейши защитава нервната система от негативните последици от стреса.

Научни изследвания са показали, че Рейши - силен физиологичен bioregulator,, която е включена като естествена съставка в сложни механизми на регулиране на постоянството на вътрешната среда. Основният резултат от действията му се намалява до стабилизиране на психологически и емоционални сфери.
С Рейши е лесно да се завърши адаптацията към стрес:

    
ефективно осигурява прекомерно инхибиране на окисление, поради антиоксидантен ефект на Рейши;
    
нормалния приток на кръв към тялото, недостиг на кислород - спътник на стрес - поради да изчезне antihypoxic дейност (улеснено от функциониране на надбъбречните жлези, излишъкът от адреналин изчезва от кръвта);
    
осигурява стабилна корекция в клетки, органи и системи, поради адаптогенно ефект Рейши;
    
нормални умствени и физически права капацитет.

Дори при продължителна експозиция към стресори не е опасно: ситуацията не може да се промени и хората в него, обаче, започва да се чувстват уверени.

По този начин, всяка стресова ситуация е пряк показател за въвеждането на гъбата в диетата на Рейши. Ако стресът може да се прогнозира предварително (например, преглед, доклад за работата и т.н.) е препоръчително да започнете да приемате на Рейши няколко дни преди очакваното събитие.
4. Рейши елиминира синдрома на хроничната умора

Синдром на хроничната умора (СХУ) е описан за първи път през 1984 г. от А. Лойд. Характерна особеност на хронична умора, с опит от пациенти, които не изчезва дори и след дълга почивка, и в крайна сметка води до значително намаляване на умствено, така и физическа издръжливост.

В момента, синдром на хроничната умора са регистрирани предимно в екологично неблагоприятни региони, където високите нива на химически или радиоактивно замърсяване на околната среда. Тази болест се среща при младите и по-възрастните хора, жените по-често се наблюдава.

Умора - задължително, но не е единственият знак на това заболяване. В началото на клиничните прояви на синдрома на хроничната умора се свързва обикновено с предишните "настинки" - грип, възпалено гърло и по-рядко - с емоционалния стрес.

За да се премахне синдрома на хроничната умора и използване immunocorrectors означава нормализиране на нервната система.
Рейши се използва успешно за борба с синдром на хроничната умора. Въпреки това, той

    
повишава тонуса на цялото тяло;
    
издръжливост с недостиг на кислород (хипоксия);
    
има висока хранителна стойност, богата на незаменими аминокиселини тялото;
    
регулира дейността на нервната и ендокринната системи;
    
стабилизира психо-емоционалната сфера и подобрява настроението.

Пет. Рейши - лекарство за алергия

Основната причина за нарастващия брой на плашещи пациенти с алергии е, че хората сега се обгражда с милиони на нови химични вещества, които не са били открити в природата. Много от тези вещества се оказа алергени за хора и животни. Алергия към извратен, за да увреди тъканите си, човешката реакция на имунната система.

Те са причина за редица вещества, наречени алергени. Повечето от тях са погълнати от околната среда, по-малко се образува в тялото. Най-често срещаната алергия е свързано с алергени: цветен прашец, някои храни, козина, пера от животни, химикали, козметика, фармацевтични продукти, перилни препарати, микроорганизми (инфекциозни алергия), лакове, бои, бензин и др.
Рейши се използва успешно в различни видове алергии:

    
инхибира за освобождаване бавно реагиращи вещества при алергични реакции;
    
неутрализира вторични промени в тъканите, причинено от алергия;
    
има противовъзпалителни свойства;
    
подобрява циркулацията на кръвта.

Рейши е целесъобразно да се въведе диета с бронхиална астма, уртикария, хранителни алергии.
6. Рейши предпазва сърцето и кръвоносните съдове

Китайските лечители продължение на стотици години, са били лекувани с Linchzhi / Рейши пациенти със сърдечни заболявания, тези, които се оплакват от усещане за изстискване в гърдите, болки в гърдите. От тогава, състоянието на сърцето и кръвоносните съдове в броя на населението на света се е влошило поради начин на живот, не, в съзвучие с природата.

Инсулт, исхемична болест на сърцето, атеросклероза - всички тези и много други нарушения, свързани с проблеми в кръвообращението.
Консумацията на Рейши е успешна превенция и се използва в лечението на сърдечно-съдови заболявания:

    
регулира нивото на липидите в кръвта, намалява нивото на липидите, се отлага върху стените на кръвоносните съдове;
    
понижава холестерола, предпазва от натрупването на тромбоцити, като по този начин намалява вискозитета на кръвта;
    
е предотвратяване на образуването на плака на кръв;
    
стабилизира кръвното налягане се нормализира, а контрол на високи, така и ниско кръвно налягане;
    
значително подобрява циркулацията на кръвта.

Използването Рейши / Linchzhi, директно е показано в лечението на сърдечно-съдови заболявания и по време на възстановителния период след инфаркт на миокарда и инсулт.
7. Рейши подобрява дихателната система

    
намалява бронхиални спазми;
    
регенерацията на епителните клетки на лигавицата на дихателната тръба (трахеята);
    
инхибират пролиферацията в бронхопулмонарна система на много видове бактерии;
    
облекчава симптомите на респираторни заболявания;
    
има очевидна антитусивен, анти-астма ефект. Ефективно използвани в превенцията и лечението на всяко заболяване на белия дроб.

Осем. Рейши насърчава нормализиране на черния дроб

От гледна точка на Източна медицина Рейши "чиста" енергия канал на черния дроб. Прочистване на черния дроб меридиан помага да се възстанови циркулацията на вътрешната енергия, което от своя страна трябва да доведе до излекуване най-известни болести. В допълнение, "чист" канал черния дроб удължава младостта и насърчава дълголетие.

 

- Активира възстановяване, плодородие на увредените клетки на черния дроб;

- Активира синтеза на черния дроб, протеин и нуклеинова киселина подобрява функцията на детоксикация на черния дроб.
9. На Рейши регулира нивото на кръвната захар

Устойчиво поддържане на нормални нива на кръвната захар е важно за предотвратяване на различни болести, включително диабет, сърдечносъдови проблеми, рак. Нормализира нивото на кръвната захар е необходимо за имунен дефицит, чести настинки, атеросклероза. Във всички тези случаи показва, въвеждането на Рейши, (Linchzhi) в диетата.
Чрез регулиране на нивото на захарта в кръвта, Рейши:

    
стимулира секрецията на инсулин;
    
активира използването на инсулина от периферните тъкани;
    
ускорява метаболизма на глюкозата;
    
намалява страничните ефекти на лекарства срещу диабет.

10. Рейши повишава имунната

Необходимостта за Linchzhi като имуномодулатори през следващите години ще расте. С всеки изминал ден светът увеличаване на броя на хората, страдащи от вторичен имунен дефицит (придобита през целия живот, отколкото данните от раждането), което драстично повишава тяхната податливост към инфекции.

В резултат е ръстът на инфекциозни имунодефицитен болест (туберкулоза епидемия, заразяване с ХИВ, полово предавани болести, т.е. болести, предавани по полов път инфекции). Десетки милиони хора, страдащи от имунна недостатъчност - Рейши потенциални клиенти!

Клиничните проучвания са показали, че след няколко месеца, приемали Рейши / Linchzhi, и нормализиране на имунната система, тези цифри през годината бяха проведени на високо ниво в сравнение с изходното ниво.
Като средство за засилване на имунната система, Рейши:

    
повишава активността на имунните клетки;
    
предотвратява появата на вируси (бактериални клетки);
    
повишава устойчивостта към различни вирусни и инфекциозни заболявания.

11. Рейши е крайно необходимо в превенцията и лечението на рака

    
съдържа активни анти-туморни полизахариди;
    
Гъбата Рейши в органичен германий активира естествен фагоцитозата, която елиминира на туморните клетки;
    
насърчава разпространението на лимфните клетки;
    
премахва клетъчни токсини, които разрушават клетките;
    
активира имунната фактор, потиска разпространението на раковите клетки;
    
активира хемопоетична функция на костния мозък;
    
намалява степента на увреждане на облъчването на костния мозък на пациенти с рак по време на химиотерапия.

Екстракт от гъбата Рейши е един огромен комплекс на терапевтичната гама, която включва огромен брой като едно стойка-сам и комбинация от вещества, които оказват техните последици от взаимодействието с реакциите на Multi-Level Cell антитуморно имунната "наблюдение" на човешкото тяло.

Това оръжие на имунитет при пациенти с рак с тъп и почти неактивни. Имунитет, дори ако те признават, туморните клетки, ние активно се работи върху тях, не се конфронтира с тях.

Рейши екстракт, вещество, на неговите компоненти, като например B-глюкани (GL-I-2а-б) и triterpenoids имат пряк инхибиращ ефект върху тумора.
Тези няколко нива отговор ефекти на Рейши по тялото, да се стабилизира и да се възстанови състоянието на имунитета за 10-30 пъти увеличение в тумор-некротизиращ фактор (TNF-а).

Тя трябва да се разбира, че мястото и ролята на Рейши екстракт работи най-добре за някои видове рак:

Рак на белия дроб,
Ракът на дебелото черво
Ракът на хранопровода,
Рак на простатата,
рак на матката,
Рак на гърдата.

Рейши - гъба мобилизатор на жизнената енергия, която използва уникалната си собственост на наредителя на жизнените функции на организма, като например сърдечно-съдовата система, хемопоетична система, и така, че тя прави възможно да запази работещ механизъм на тумор-некротичен на върха на растеж за неопределено време.

В терапевтичния смисъл е един от най-важните начални условия в борбата срещу рака.

По време на Рейши появява предсказуем модел на болестта. От непредсказуем, неконтролируеми алгоритъм огнища на унищожаване на тялото, ракът става опитомен звяр, контролирани реакции, които са в обхвата на лечението.

За тежки и напреднали стадии на заболявания, Рейши е в състояние на регресивните ефекти, които водят до възможността за възстановяване на състоянието на експлоатационната годност (ако е имало не хирургия), или да извърши такова състояние, че позволява оптимистична надежда за последващо терапевтичен ефект.

Рейши - стрелочник, който поема посока от безнадеждно състояние на безизходица по широк, безкраен магистралата на живота с неговите трудности за преодоляване на смъртна опасност. Действието на Рейши в раковите процеси в тялото, на базата на следните фактори:

А. B-глюкан Рейши ускори узряването на тези клетки, което допринася за появата на голям брой възрастни работоспособни форми;

Две. увеличаване на продължителността на живота на макрофагите, CTL и НК-клетките по няколко пъти;

Три. И най-важното - прекарват активирането на макрофагите, CTL и НК-клетките, след което те стават в състояние не само за унищожаване на злокачествени атипични клетки, и проявяват висока цитотоксична активност към всякакви промени в клетките.

Клиничните проучвания са показали, че пациенти, приемащи Рейши, е много по-устойчиви на химиотерапия и радиация. Те не изразяваме падането на белите кръвни клетки и имунологични параметри.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: greenmasterbg
Категория: Бизнес
Прочетен: 106110
Постинги: 19
Коментари: 3
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930