Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2012 14:48 - Гъби рейши в саксия
Автор: greenmasterbg Категория: Други   
Прочетен: 7548 Коментари: 2 Гласове:
1



Гъби Рейши в саксия

от Е. Kulishenko, снимки на автора
Рейши гъби

Наскоро отиде в любимата градина магазин "Happy градина", да се отпуснете малко и да се насладите на красиви цветя. Изведнъж, сред познатите растения ... Видях един необичаен фен с форма на гъби рейши в пота!

Бях буквално поразен от красотата на тези прекрасни творения на природата, която за първи път взе фантазия цветя във формата на гъби.
Гланцова текстура ми напомня на гъбата капачка за дърво nalakirovannuyu рязане на дърво багажника. За момент дори се стори, че тези брилянтни гъбички излъчват извънредни лъчи. И това е може би по гладката повърхност на ОСП гъби просто отразяват лъчите на светлината ...

В съпътстващите етикети гъби са написани тяхното име (Ганодерма lucidum билка на духовна потенция) и произход. Научих, че това дърво гъба, наречена "Рейши" и че те се отглеждат в Китай, Тили. Китайските имената на тези гъбички - "Lingzhi" или "Лин Чи". Наука гъба, наречена "Ганодерма", или "боядисана прахан".
Също така прочетох, че Рейши "гъба силен дух", и че той е "безсмъртен гъби", защото мястото на починалия скоро ще бъде Други гъби), и че то се нарича "свещената гъба". Почти мистичен Рейши е способността му да се увеличи умствена сила за повишаване на положителен емоционален човек.

Бране на пота с тези гъби, аз не искам да го сложа на мястото си. Мислех, че разпространението около него Рейши необичайно топлинна енергия и спокойствие ...
Въпреки, че цената на саксии с гъби е доста високо, те с нетърпение купи. Докато стоях там и си помислих - да купуват или не - много гъби вече са продадени.
Така че аз случайно стана собственик на едно прекрасно малко на Рейши семейство в саксия.

Диаметър на капачките за възрастни Рейши е около 10 cm гъби капачка повърхност е покрита с концентрични пръстени с различни цветове. Нарисувай ми гъби капачка червеникаво-кафяв цвят (но има и жълто и червено-кафяво и дори черно Рейши).

Fabric Рейши червеникава светлина, най-напред, че е мек и се втвърдява с възрастта. В долната част на капачката, има много ярки порите, потъмняване на допир.
Leg Рейши по-тъмен цвят на шоколад. Диаметър на крак гъбички да нарасне до 2 см и дължина на краката постепенно се увеличава до 10 см

След тази покупка чета красива легенда на гъби Рейши, и научих за дългата история на използването на тези красиви и полезен човек на гъби, техните изключително ценни свойства.
Легендата на Рейши

Много докосва древна японска легенда за скромно момиче село Фу Лин, известен със своята красота, интелигентност и усърдие. Но никой не искаше да се ожени за Фу Лин - красота е невероятно лошо и не са имали дори един чифт здрави сандали ...

Но след като Фу Лин имаше една мечта, която се спускала с нея от небето, красив млад мъж на бели крила. Красив момиче каза, че ако тя следва редовно да се излее старата сух дървен материал от дива слива - това е да мине на две мили от къщата на неговите собственици - лошото нещо, което ще бъде възнаграден според заслугите.
Трудолюбива жена смятат, че лъчиста младежта. Всяка сутрин тя стана преди зазоряване, отидох до рекичка, получаване на вода от него и, огъващи се под тежестта на гърнето и труден път беше сухо, водата в канала.

Всички селяни се изсмя най-бедните Фу Лин. Но домакините работата си още по-трудно да се спрат този глупост е да се направи. Но всеки ден, облян в сълзи, Yifu Лин все пак отиде при мъртвите оттичане на водата.

И тогава, един глоба сутрин изведнъж се случи чудо!
Уморени Фу Лин, който дойде на дървото с друга част от водата, не вярвам на очите си: цялата барел за сушените сини сливи, изцяло покрита с гъбата Рейши.
На невероятно огромен разход на тези гъби, известни на всички, и знаех, бедното момиче. След продажбата на събраните гъби, Фу Лин е в състояние да си купи къща и зестра, а скоро и женен ...

Ценен гъби в стара мивка, тъй като тогава вече не расте, без значение колко вода дървото се опита други селяни. Едва тогава, че осъзнах, хора - не само вода, предявен от бедно момиче, което помогна да растат Рейши, но също така и горчивите сълзи на сираци, Фу Лин. Той се обилно се напояват със сълзи, багажника канали, поливане на дървото и да се оплакват за тежък своя дял от ...
Отглеждането на Рейши

Рейши гъби се срещат в природата, е много трудно. И тъй като лечебните свойства на тези гъби, ценени още от древни времена е много висока, а стойността им е била подходяща.

История на човек Рейши се изкачи до второто хилядолетие пр. Хр. Въпреки че спорите на тези гъби могат да се прикрепят към кората на някое дърво, но те растат само на някои дървета при строго определени условия (температура, съдържание на влага и въздух и др).

Древната тайна на култивиране на Рейши е открита едва през втората половина на миналия век, когато японците земеделският производител е в състояние да се изкуствено повишаване на първите гъби от вида. От тази гледна точка на Рейши са производството на наркотици в търговски мащаб, така че лечението на тези гъби, станаха достъпни за много хора. Но до този момент, всички намерени в диворастящи гъби Рейши, продавани само на богатите и съдебни лекари. Някои управници дори публикува постановление за задължителното депозиране на всички гъби Рейши, намерени в имперската хазна.

Сега, Рейши гъби се отглеждат в специални ферми за гъби, когато това е подкрепено от специални климатични условия за покълването на спорите.
Рейши гъби се отглеждат изкуствено:
- На пънове или пънове плодни дървета (плодните гъби 4-5 години);
- В стерилизирани и обогатен с хранителни вещества, твърда дървесина, дървени стърготини или иглолистна дървесина.

Рейши гъби растат поединично, а бавно. Понякога ли Рейши дълги разклонени Бодлите на шапка - Тези гъбички са много ценни.
Когато се отглеждат гъби, капачки и стъблото се втвърди и боядисани в тъмно червено-кафяв тон, това е време, за да събира гъби. Напълно узрели гъби идентифицира малки спори ръждиво-кафяви.

Събрал Рейши гъби са за пречистен екстракт се използва като основа за много лекарства и хранителни добавки.
Стойността на гъбата Рейши

Рейши гъби се записва като номер едно сред "Супериор" лекарства от списъка на благородни древни книги на "Shinnoh Honsohkyo", който се появи в Япония за повече от две хиляди години. Тази книга е оригинален учебник на ориенталски медицински експерти.
Заглавието на "Супериор" лекарства означава, че е дадено от Бога да лекува почти всички болести, дори ракови тумори. "Супериор" лекарства се нарича най-доброто за разширяване на младежта и активното дълголетие.

В Texas Health Science Center е била потвърдена от мощно противовъзпалително действие на екстракта от Рейши гъби. Най-важното е, че при неговото прилагане никакви странични ефекти не. Проучванията са показали, че, получени от плодните тела на Рейши екстракт има регулиращ ефект върху кръвното налягане, мазнини обмяната на веществата в поддържането на кръвната захар. Уроци от на гъби ценни вещества Рейши имат антивирусно, противовъзпалително и противоракова активност, помощ при хронична умора синдром и заболявания на кръвта, регулират нервната система, бъбреците, черния дроб, дихателната система, помогнете за лечението на артрит, алергии, диабет. Не е изненадващо, Рейши се нарича една панацея за всички болести.

В Япония и Китай, екстракт от Рейши е бил използван от почти всяка болест, но за лечение на всеки конкретен заболяване има строг метод на отпускане и прилагане.
Подготовката на здравната система, на базата на екстракт от Рейши (Lingzhi), носи лечебната сила на разбирането на източната философия и целостта на човешкото тяло, единство с природата. Смята се, че билки, цветя, храсти, високи гъби, отглеждани на чисто място и се прилага правилно, може да даде един мъж на правомощията си за възстановяване на физическото и емоционалното здраве.

В оживен век, хората са постоянно под стрес, особено в градовете. Рейши гъби регулират ума и имат успокояващ zdeystvie, в централната нервна система, без да предизвикват сънливост.
Рейши стимулира ендорфини в организма - хормоните на радостта. Това е ценна черта на свещените гъби, още от древни времена били използвани от будистки монаси, с цел постигане на душевно равновесие и "по-близо до природата."
В резултат на хармонизиране на действията на Рейши върху човешкото тяло е по-добро време на сън и нормалната дейност по време на будност в изглаждане на стресови реакции.
Рейши гъби отглеждане у дома

Кратки пънове плодни дървета, имплантирани в тях на гъбен мицел се поставя в саксии, поръсете churbachok стърготини от всички страни и отгоре се покрива с почва. Като такива, саксийни гъби влезе в продажба.

Рейши не е труден за отглеждане в дома.
Рейши се препоръчва да държи на постоянна температура в помещението, в диапазона на 18-26 градуса. Тези гъби предпочитат на сенчесто място и висока влажност (75%).
Когато расте на Рейши да се избегне изсушаване или овлажняване на субстрата. При изсушаване на горния слой на почвата в саксия поведение внимателни поливане.
В благоприятни условия за растеж може да се отглежда Рейши в пота за дълго време.

Отглежда се в къща Рейши гъби са подходящи (пресни или сушени) за подготовката на лекарствени гъби тинктура или чай.

В страните от Източна Европа, Рейши е почитан. В продължение на много векове, лекарственият боядисани прахан е обект на поклонение в Китай и Япония. На Изток, това гъбички се свързва с активно дълголетие, мъдрост и щастие.

Ако бихме искали да представим изненада, любител на растения, гъби Рейши в саксия - чудесен подарък за ценителите на екзотичен минералното царство на Флора.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - REI6I
25.10.2012 14:21
IMAM V DVORA TAKAVA GABA V PYN NA DYRVO.
цитирай
2. stefamm - Къде е този магазин магазин &quo...
19.07.2013 11:13
Къде е този магазин магазин "Happy градина"? Искам и аз да си купя такава саксия.
Иначе съпругът ми намери рейши върху един пън в гората, но не върху плодно дръвче а върху бор! Дали са годни за консумация?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: greenmasterbg
Категория: Бизнес
Прочетен: 105960
Постинги: 19
Коментари: 3
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031