Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2012 15:45 - Алое Вера - исторически очерк
Автор: greenmasterbg Категория: Други   
Прочетен: 1855 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.07.2012 21:32


Поради почти магическа ефикасност в лечението на изгаряния, зарастване на рани, облекчаване на болката, включително "псориазис сърцето болка" (с редовна употреба, милиард спад лющене и сърбеж на кожата и подобрява външния вид), Алое Вера и неговите медицински племенници, използвани широко в различни цивилизациите на векове. Историческите документи на египтяни, римляни, гърци, алжирци, мароканци, араби, индийци и китайци подкрепят използването на Алое Вера в лечебни и козметични цели. Според много традиции, Клеопатра е използвала гел и благодари за aloevy своя неустоим чар и красота.

image

Най-ранният запис на алое, датира от 1500 г. пр. Хр и е на Еберс папирус, консервирани в университета в Лайпциг. Тези египетски записи съобщават, че много от лечебните свойства на Алое Вера са познати и използвани през вековете. Автор на Травник Гърция, Диоскорид, в първи век от н.е. беше дълго и подробно описание на приложения на Алое Вера. Диоскорид споменава за лечение на рани, зарастването на тъканите, безсъние, лошо храносмилане, болка, запек, хемороиди, кардиране, главоболие, нарушения на косопад при бъбречни абсцеси, грижа за кожата, слънчево изгаряне, акне и др.



Древен обичай на някои държави в Близкия изток - да виси над входа на алое в къщата, особено новата - е свързано с факта, че растението приписва магически свойства. Вярвало се е, че тя насърчава дълъг живот и просперитета на жителите на къщата и самата къща. Този обичай е останал в Египет до средата на XIX век, тук и там, и то съществува в момента. , Закачени на къщата на растението алое може да живее без вода в продължение на няколко години, и дори да цъфти!



В акадски (най-старата от всички известни семитските езици) Real Алое, определена SI-BU-Ru. От него имаше един арабски sabr, или сабя, която означава "търпение", "издръжливост". Една и съща дума се извлича от листата на различните видове алое (около 15), сух дебел сок от алое, който от древни времена, е широко използван като лекарство.



Първата информация за терапевтичните предимства на сухо сок от алое са все още присъства в Диоскоридис (около 78 години, N Д.). В работата си е цветно изображение на това растение е в зародиш. Но дори преди гърците явно знае за лекарствения стойността на алое от остров Сокотра.



В писанията на известния арабски пътешественик и географ Ал-Идриси (средата на XII век). Заяви, че Сокотра е завладяна от Александър Велики, поради факта, че на острова, произведени лечебен сок от алое сухо. За разнообразие от медицинската употреба на сок от алое се съобщава в класически трактати на древния римски лекар медицина и естествоизпитател Гален.



Други древни документи показват, използването на алое вера кожата грижи, защита от слънцето, вятъра, топлината и студена обработка на леки наранявания, облекчаване на болката след ухапвания от насекоми, порязвания, натъртвания, болки, отровен бръшлян, алергии и други заболявания. Алоето се споменава в Евангелието на Йоан 19:39 като част на инфузията е била използвана за помазанието на тялото на Христос след смъртта му. Лечебните свойства на алоето не са ограничени за използване на открито, сок от алое вера се използва за перорално приложение.



В продължение на години, индианците и мексиканците са използвали сока като средство за подобряване на храносмилателната и отделителните функции. Много хора с добро здраве, имат навика да пият сок от алое вера всяка сутрин, само леко го разреждане с плодов нектар. Как тези хора, те пият Алое Вера, защото тя им дава повече енергия и подобрява храносмилането, и те вярват, че те остават здрави за по-дълъг период от време. В Африка, алое е поставен над входа на къщата, за които се твърди, че живота на неговите жители дълъг, щастлив и непроницаем за влиянието на злите духове. В Конго, ловците вързани телата си с листа от алое, за да се намали изпотяване и, съответно, човешки мирис.



Марко Поло е открил, че китайският народ използва алое вера, за да се подобри храносмилането, кожни заболявания и др. Malays и хората от Ямайка са използвали маса от алое за облекчаване на главоболие. Филипинци използва листата на алое за облекчаване на подуване на болестта "beri-beri" и за запазване на косата, те са кандидатствали смес от алое каша с вино. Откриватели на Новия свят, алое от Северна Америка до Канарските острови, Ямайка, Аруба, Хаити, Венецуела, Перу, Боливия и в други тропически и субтропически райони.



През 1595 се появява на алое Барбадос. Испанските мисионери, засадени в западното полукълбо и се отглеждат Алое около техните колонии. В Куба, популярно средство за настинки бяха подготвени от алое, захар и ром. В Колумбия, гел от алое се прилага на деца в краката и ходилата, които искат да ги предпази от ухапване от насекоми. Индианци използвали на гел Simenol по време на хирургична манипулация, го удари на крайната.



Индианците от Централна Америка и Мексико използва гел за изгаряния, за предотвратяване на язви на стомашно-чревния тракт, дизентерия, както и всички видове на стомаха и чревни разстройства, простатит, сексуални разстройства, инфекции, бъбреците и пикочния мехур. В Java, гел от алое се използва за предотвратяване на образуването на белези, рани и кожни лезии. Сок от алое се втрива в кожата на главата, за да стимулира растежа на косата и климатик. Земеделските производители в Южна Америка, тъй като движението им се разраства и алое.

 

Лечебните свойства на Алое Вера


Списък на вещества в Алое Вера, дава някои отговори на въпроси относно ефективността и ефикасността на биохимичната основа на това забележително растение. Фините механизми на биохимичните реакции, често остават неизвестни, но присъствието на известни компоненти може да осигури разбиране на основните си свойства. Без съмнение, всички съставки в завода са синергичен (взаимно подсилващи се) връзка. Ние сме все още чака за нови изследвания и нови открития, които да обясни здравето възстановяване на последиците от алое. И без съмнение това ще бъде основа за по-широкото използване на алое в медицината и промишлеността на здравето.



Anthraquinones - добре известни с техния слабителен ефект. Те също проявяват аналгетично действие. D "Amico, Бениньо и други в началото на 50-те години на този век са открили тяхната способност да убива бактерии и вируси.


Антрахинон комплекс от алое има анестетични свойства. Сок от алое съдържа вещество, в сила за хронични кожни заболявания, а също така има висока храносмилателна дейност. Той помага безболезнено резорбция на некротична тъкан.



Сапонини - гликозиди, са почистване и антисептични свойства. Смята се, че сапонини блокира хинин, включително брадикинин, хормон, който се счита за отговорен за "изстрелване" на възпалителни реакции. Този механизъм може да обясни забележителния противовъзпалителен ефект на алое.



Биологично активни въглехидрати, като киселина и рамноза geksuronovaya, са добрите съставки за хранителни добавки, лесно смилаема и имат анти-бактериални действия.



Храната ни, за съжаление, е пълно с нишесте повече, отколкото могат да се справят с храносмилателната система. Алое подхранва организма от ензими като каталаза, оксидаза, амилаза, целулоза - ензим, който разгражда нишесте и други храни trudnousvaivaemye.



Алфа амилаза - известен също със своите противовъзпалителни свойства, които помагат да се предотврати възпаление и оток на тъканите, развитието на язвена болест, натъртвания и други наранявания.



Неорганични съставки - минерали: Калций, калий, натрий, магнезий, цинк, мед, хром, също се съдържа в сока на алое и насищане на тялото, лесно ги губи след стрес.



Незаменими аминокиселини: хистидин, аргинин, триптофан, лизин, валин, метионин, левцин, изолевцин, фенилаланин алое направи уникален продукт за хора с алергии към протеиновите храни.



Аминокиселини: пролин, аспарагин, серин, глутамин, пролин, глицин, аланин, тирозин, глутаминова и аспарагинова киселина.



Витамини: В1, В2, ниацин, В6, С, холин, фолиева киселина, Е, А, бета-каротин, помагат за запазване на целостта на метаболизма на тялото, което прави метаболизма по-стабилна в стресови ситуации.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: greenmasterbg
Категория: Бизнес
Прочетен: 106030
Постинги: 19
Коментари: 3
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930